Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Itsenäisyyspäivän aattona, 5.12. kello 9, alkaa K-supermarket HerkkuDuossa Tampereen Hervannassa yksinoikeudella Herwood-oluen myynti.
– Kun Hervannan 40-vuotispäivää juhlistettiin alkusyksystä, tulin ajatelleeksi, voisimmeko mekin jollain muistaa pyöreitä vuosia juhlivaa Hervantaa, kertoo kauppiasharjoittelija Ilari Kontsas Herkkuduosta.
Kontsas oli kuullut, että Pyynikin käsityöläispanimo tekee pieniäkin eriä erikoisoluita, joten hän ehdotti tuotteeksi Herwood-olutta. Kauppias Teemu Virtanen näytti hankkeelle vihreää valoa ja asia lähti nopeasti etenemään.
– Minulle oli äärettömän suuri kunnia-asia päästä mukaan tähän hankkeeseen, toteaa Pyynikin käsityöläispanimon oluentekijä Tuomas Pere.
– Asuin Hervannassa lapsuus- ja nuoruusaikani, joten ensimmäisen kosketuksen olutkulttuuriin olen saanut täällä.

Oluen tyypiksi valikoitui vaalea pintahiivaolut ja nimekseen se sai ytimekkäästi Herwood. Hervannan 40 vuoden merkkipaaluna oluen vahvuus on 4,0 prosenttia. Pere kuvailee olutta helposti lähestyttäväksi.
– Tämä voi olla hervantalaisille helppo ensiaskel vakavamman olutkulttuurin pariin, Pere luonnehtii.
– Herwood on vaalea ale, jossa maltainen toffeisuus, hieno yrttisyys ja virkistävä hedelmäisyys ovat esillä, unohtamatta sopivaa humalan puraisua.

Humaloinnissa on käytetty hervantalaisia pihahumaloita.
– Halusimme oluelle paikallisen valmistajan. Sitten kun Tuomas mainitsi mahdollisuudesta käyttää oluen valmistukseen hervantalaisten pihamaiden humalaa, ei meidän tarvinnut kartoittaa muita vaihtoehtoja, Kontas toteaa.

Kaisa MuhonenHerwoodolut

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest