Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Maanantaina vietettiin Hervannan kirjastossa Tytärkaupungin valot -kirjan julkistamistilaisuutta. Kirja kertoo hervantalaisista, tapahtumista ja kulttuurista 40 vuoden ajalta.
– Kirja ei ole historiikki vaan hakemistotyyppinen käsikirja, kertoo kirjan laatinut Sirpa Koivu.
Koivu sai Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahan kirjan toteuttamiseen, ja kirjan kustansi Paikalliskulttuurin edistäjät PAKU ry. Koivu on myös itse suunnitellut ja toteuttanut kirjan ulkoasun.
– Hieman jännittää, millaisen vastaanoton kirja saa, olenhan puurtanut sitä käytännössä itsekseni. Olen halunnut kirjassa tuoda esille Hervannan tekijöitä, myös heitä, jotka ovat vähemmän tunnettuja, mutta tärkeitä koko yhteisölle. Heihin viittaa myös kirjan nimi: Tytärkaupungin valot.
Kirjan esittelyn lisäksi juhlatuokiossa kuultiin hervantalaista musiikkia.

Hervannan tarinaa täydentävät muun muassa aiemmin laaditut seurakunnan, marttojen, Hervannan Seudun Työttömien yhdistyksen, teekkarien, yrittäjien, virkamiesten aluetyöryhmän, lukion historiikit.
– Useita tutkimuksia Hervannan imagosta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista ovat tehneet Hervannan Lions Club ja Hervannan Tiedotusyhdistys, Koivu kertoo.

40-vuotisjuhlan kunniaksi valmistuu syksyllä toinenkin kirja, Mikko Närhen Matrix – vuorenpeikon poika. Sirpa
– Hervannassa vietetään todellista juhlavuotta. Tänä vuonna Hervannassa täyttävät pyöreitä vuosia myös lukuisat järjestöt ja toimijat, kuten Hervannan demarit, SKP:n Hervannan osasto, Hervanta-seura  ja Hervannan ensimmäinen talo juhlivat kaikki nelikymppisiään.
Muitakin juhlia on tiedossa. Hervannan vesitorni valmistui 1983, Verkon vapaaehtoisapu täyttää 20 vuotta. Hermicante-kuoro 15 vuotta, Lysti 10 vuotta.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest