Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Uusi kotiseutukirja Hervannasta ilmestyy perjantaina 29.11.
Tietokirjailija Mikko Närhi on kirjoittanut Hervannasta kotiseutukirjan: Matrix – vuorenpeikon poika. Matrix on yksi Hervannan uusista tornitaloista, uuden ajan Hervannan portti. Hervannan korkeaa metsäistä, ja kallioista kukkulaa on vuosisatojen ajan kutsuttu vuorenpeikkojen maaksi.
– Hervannalla on asuttua historiaa 40 vuotta, Närhi toteaa.
– Sitä kelpaa jo esitellä; vallankin kun ihannekaupungiksi ajateltu Hervanta on ottanut entistä keskeisempää roolia koko Tampereen seudun kehityksessä. Asutus on monipuolista, yritystoiminta on nykyaikaista ja kehittyvää, oppilaitokset ovat ainutlaatuisia koko maata ajatellen.

Hervannan kertomus on vaikuttava. Asuinalue korkealla kalliolla muutti luonnon suurmaisemaa merkittävästi ja lyhyessä ajassa.
– Ihmisen historia puuttui aluksi, mutta alueen kokonaisuuden harmoninen luonne ja rakennustapa sekä suhde luontoon ovat ainutlaatuisia.
Kirja on osa kaupungin kulttuuritoimen Tampereen kaupunginosat – kirjasarjaa.
Matrix – vuorenpeikon poika julkistetaan perjantaina 29. marraskuuta kello 18.00 Hervannan elokuvateatterissa järjestettävässä kotiseutuillassa. Tilaisuudessa on mukana myös Hervannan perustamisvaiheiden keskeinen henkilö: 1970- ja 1980-lukujen kaupunginjohtaja Pekka Paavola.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest