Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan uimahallin remontin edistyminen on puhuttanut hervantalaisia. Uimahallin kunnostaminen koetaan tärkeänä kaikille yhteisesti. Muun muassa Hervannan Eläkkeensaajien yhdistyksen kokouksessa aihe on puhuttanut asukkaita. Yhdistyksen hallituksessa koettiin tärkeänä, että uimahalli saadaan mahdollisimman pian käyttöön, sillä sitä käyttävät laajasti monet hervantalaiset ja eri asiakasryhmät.
– Kaupungin toimissa on hoputtamisen varaa, sanoo Sirpa Koivisto Hervannan eläkkeensaajista. – Esimerkiksi kustannusarvion paisuminen on hämmentävä asia.
Hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen Tilapalvelut oy:stä vastaa remontin etenemisestä. Hän kertoo, että Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 18.marraskuuta kuluvaa vuotta talousarvio hyväksyttiin, eikä talonrakennusohjelmaan tehty muutoksia. Se tarkoittaa sitä, että Hervannan uimahalli saa tarvittavan rahoituksen. Valtuuston päätöksellä on kolmesta neljään viikkoon kestävä valitusaika. Sen jälkeen päätös on lainvoimainen.
– Jos lainvoima saadaan, urakkasopimukset voidaan allekirjoittaa ennen joulua, Hirvonen toteaa.
Urakan pituus pysyy samana ja uusi urakka-aika on 2.1.-12.3. 2020.
– Tämän jälkeen halliin käyttöönotosta päättää Tampereen kaupungin liikuntapalvelut, Hirvonen kertoo.
Hirvonen kertoo, että hankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 5,7 miljoonaa euroa ja hankesuunnitelman kustannusarvio ylittyy siis 1,5 miljoonalla eurolla.
– Hankkeen laajuus ja laatutaso ovat pysyneet hankesuunnitelman mukaisina. Kustannusten ylitys johtuu pääosin rakentamisen hyvästä markkinatilanteesta, kohteen erikoisluonteesta eli sijainnista luolassa ja siihen liittyvistä logistiikan erikoisvaatimuksista, Hirvonen kertoo.
Hirvonen toteaa, että yli neljäkymmentä vuotta vanha uimahalli on perusparannuksen tarpeessa. Hallin tilat ja talotekniikka uusitaan ja tilojen ulkoasua korjataan remontissa viihtyisämmäksi.
– Tämä toivottavasti houkuttelee yhä useampia uimaharrastuksen pariin, Hirvonen toivoo. – Hervannan uimahallin remontin ajan asiakkaita palvelevat Kalevan uintikeskus sekä kesäisin Maauimala, joihin on lyhyt matka Hervannasta.

Vedessä liikkuminen sopii monelle

Vuonna 1978 fysioterapeutiksi valmistunut Aila Peräjoki on jo viidettä vuottaan eläkkeellä. Hervannan uimahalli on Peräjoelle tärkeä kuten monille alueen ikääntyville.
– Veden kannatteleva voima helpottaa monen henkilön liikunnallista tilannetta huomattavasti, hän sanoo. – Esimerkiksi ikääntymisen mukanaan tuomien vaivojen heikentämä toimintakyky ja lihaskunto voivat saada aivan uutta puhtia, kun pääsee veteen.
Peräjoki näkee paljon etuja siinä, kun ihminen innostuu liikkumaan.
– Investointi maksaa nopeasti itsensä takaisin, hän sanoo. – Nyt on toivottava, että suunnitelmat pitävät kutinsa ja että altaaseen meno on myös ikäihmisille helppoa ja tilat muutenkin toimivat ja esteettömät. Jos vielä saataisiin liikkumisavustajia paikan päälle, niin aremmatkin uskaltaisivat lähteä kokeilemaan- ja lämminvesiuinti myös mahdolliseksi, niin emeritusfyssarinkin on ilo liittyä joukkoon!
Kuva ja teksti Satu Lepistö

Pin It on Pinterest