Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan torilla kenkävaunusta kenkiä myyvän Kenkä-Mikon Mikko Savikko on kummissaan. Hän on myynyt Hervannan torilla kenkiä jo pitkään, mutta tällä viikolla eteen tuli ongelma. Hervannan torin viralliset toripäivät ovat tiistai ja perjantai, mutta Savikko on pitänyt vaunuaan satunnaisesti paikalla muinakin päivinä.
Maanantaina Savikko sai Tampereen kaupungilta torivalvojalta soiton, jossa kiellettiin pitämästä vaunua torilla muina kuin virallisina toripäivinä. Savikko ihmettelee päätöstä.
– Joku oli valittanut, mutta en ymmärrä, mitä se ketään haittaa, että alueella on palveluja, hän toteaa. – Täällä on paljon ikäihmisiä, jotka eivät pääse ostoksille muualle ja he ovat olleet tyytyväisiä siihen, että Hervannasta saa kenkiä ja palvelua.
Palvelubussin kuljettaja Elina Honkanen on juuri tullut antamaan Savikolle asiakaspalautetta.
– Tulin kertomaan Mikolle, että minulle tuli tänään palvelubussin kyytiin rouva, joka oli todella onnellinen, kun häntä oli palveltu hyvin, Honkanen kertoo.
Maanantai-iltapäivällä Savikko oli juuri keräämässä vaunua pois. Jatkossa hän siis palvelee asiakkaitaan virallisina toripäivinä, mutta ihmettelee päätöstä.
– Keneltäköhän se on pois, jos olen joskus täällä muina kuin virallisina toripäivinä, ihmettelee hän.
Savikko sanoo, että päätöksissä on tärkeää olla yrittäjien puolella. Esimerkiksi kivijalkamyymälää on vaikeaa pitää, kun vuokrataso on monissa paikoissa liian korkea.

Päätöstä on mahdollista muuttaa

Vastaava torivalvoja Janne Saksala kertoo, että Hervannan torilla myyntipäivät ovat tiistai ja perjantai ja päivät ovat olleet samat jo pitkään.
– Kaupungin mailla toiminta on luvanvaraista, hän muistuttaa. – Kauppatorien myyntipaikkojen yleisehdot on määritelty kiinteistöjohtajan päätöksellä (§ 1043) ja Hervannan torin aukioloajat ja päivät sisältyvät päätökseen.
Saksala sanoo, että selkeät myyntipäivät ovat myös asiakkaan etu. Toimintaa on myös helpompaa valvoa, kun päivät ovat tiedossa. Aukiolopäivien muuttamista Saksala ei täysin tyrmää.
– Jos on innostusta ja halua tulla myymään muinakin päivinä, päätöstä on mahdollista muuttaa, hän sanoo.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest