Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Meriittitiili 2018 luovutettiin Tampereen teknilliselle yliopistolle Kauppakeskus Duon keskusaukiolla lauantaina. Yliopisto avasi ovensa mm. sisäilmaongelmista kärsineelle Etelä-Hervannan koululle.
Hervannan Meriittitiili on huomionosoitus henkilölle, yhteisölle tai toiminnalle, joka on edistänyt merkittävästi hervantalaisten hyvinvointia ja onnellisuutta tai tuonut Hervantaa erityisen myönteisesti esille Tampereen seudulla ja/tai laajemmin maailmalla. Tiili jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979, jolloin Hervannan keskustassa sijaitsevat Raili ja Reima Pietilän suunnittelemat, punatiiliset keskustarakennukset valmistuivat.
Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) on noin 1 600 työntekijän ja 8 000 opiskelijan aktiivinen tiedeyhteisö sekä haluttu tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän kumppani. Yliopiston kampusalueella Hervannassa toimii yli sata yritystä. Sen lisäksi alueella sijaitsee Päiväkoti Touhula, Etelä-Hervannan koulu sekä nuorille suunnattu työelämän ja talouden peliareena Yrityskylä. Vuoden 2019 alusta alkaen Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyvät uudeksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi.
Etelä-Hervannan koulu on luokkien 1 – 9 yhtenäiskoulu, joka tarjoaa monipuolista koulutusta ja antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin. Koulussa korostetaan erityisesti suvaitsevaisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä vastuuta itsestä ja ympäristöstä.
Sisäilmaongelmista johtuen koulu on muuttanut väistötiloihin TTY:n kampukselle. Tiloja Konetalon kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on remontoitu koululaisten tarpeisiin. Väistötiloissa on tarkoitus olla niin kauan, että Etelä-Hervantaan saadaan uusi koulu, jonka odotetaan valmistuvan vuonna 2022.
Yhteistyön alku peruskoulun ja yliopistomaailman välillä on ollut positiivista. Koulun johto sanoo koululaisten näköalojen avartuvan, kun he näkevät yliopistokampuksella eläviä esimerkkejä opiskelusta. Yliopistolta korostetaan, että myös Hervannan lukio on tervetullut kampukselle yhteistyön merkeissä.
– Tampereen teknillinen yliopisto on osoittanut avarakatseisuutta ja halua rakentaa tulevaisuutta ennakkoluulottomasti avatessaan ovet päiväkodille, esikoululaisille sekä peruskoulun oppilaille, totesi Hervannan tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkola puheessaan tiilen luovutustilaisuudessa.
Pekkola luovutti Meriittitiilen Tampereen Teknillisen yliopiston vararehtori Heli Harrikarille. Harrikari kertoi, että Etelä-Hervannan koulun ja päiväkodin sijoittuminen kampukselle on mahdollistanut uudenlaisen yhteistyön.

Stipendi Yhdessä Selviytymisen Tuki YSti Ry:lle
Meriittitiilen luovutuksen yhteydessä on perinteisesti luovutettu stipendi tai stipendejä. Stipendien lahjoittajana on Hervannan Tiedotusyhdistyksen lisäksi myös Hervannan Lions Club. Tällä kertaa Hervannassa järjestetyn Parkkis-kirppiksen tuottoihin perustuva stipendi annettiin Yhdessä selviytymisen tuki YSTI ry:lle. Stipendi on suuruudeltaan 800€ ja sen luovuttivat Hervannan tiedotusyhdistyksen puheenjohtaja Petri Pekkola sekä Hervannan Lions Clubin presidentti Leo Reiman.
Stipendin otti vastaan Ysti ry.n puheenjohtajan ominaisuudessa Sirpa Koivu.
– Me kaikki hervantalaiset toimijat ja asukkaat teemme yhdessä Hervannassa hyvää, Koivu kommentoi. – Toiminta-avustus menee jonkin yhteisen tapahtuman järjestämiseen.
Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan erityispalveluita tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on ihmisten omien sekä yhteisön yhteisten voimavarojen vahvistaminen ja kehittäminen. Näin ihmisten on mahdollista löytää kykyjään sekä edellytyksiään vastaava paikka yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Yhdistyksen kautta on mahdollista auttaa ja tulla autetuksi.
Yhdistyksen toimintatapa ja palvelut mahdollistavat ammatillisen avun ja vertaistuen yhdistämisen. YSTI ry toteuttaa tarkoitustaan seuraavien palveluiden avulla: lapsille ja nuorille suunnattu toiminta, kaikille avoin toiminta ja vapaaehtoistoiminta.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest