Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Panu Hirvonen on nähnyt Hervannan kehityksen monesta suunnasta. Hervannassa lapsuutensa elänyt ja TTY:llä rakennusalan diplomi-insinööriksi valmistunut Hirvonen on työssään Tampereen tilapalvelut Oy:ssä saanut näköalapaikan kasvavaan ja kehittyvään Tampereeseen, sillä hän vastaa työssään suurien rakennusprojektien rakennustöistä, hankkeiden suunnittelusta ja hankekehittelystä.
– Olen vastuussa tilaajatehtävistä, eli tilaan urakoitsijat hankkeisiin ja koordinoin niitä, Hirvonen sanoo.
Tampereen Tilapalvelut Oy on yhtiöity vastikään tammikuussa. Aiemmin Tampereen kaupungin Tilakeskuksessa toiminut henkilöstö on siirtynyt uuteen yhtiöön.
– Työilmapiiri meillä on kannustava ja työkaverit mukavia. Työ on vaativaa ja tulostavoitteellista, mutta työympäristö toimii mukavana vastapainona, Hirvonen kertoo.

Hepolamminkadulle rakennetaan keskuskeittiö
Hirvonen on vetovastuussa esimerkiksi tulevassa Hervannan uimahallin remontissa ja Tampereen kaupungin Voimian tilapäiskeittiön rakentamisessa Hepolamminkadulle.
– Hepolamminkadulle rakennetaan vanhaan teollisuushalliin tilapäiskeittiö Tredua vastapäätä, hän sanoo. – Koulujen ja päiväkotien ruoka tehdään tällä hetkellä kouluissa ympäri Tamperetta, mutta tuotantokeittiöt vähenevät kouluremonttien myötä.
Projekti lähtee kesällä käyntiin ja valmistuu helmikuuksi. Kyseessä on edeltävä ratkaisu isommalle, pysyvälle ravintokeskukselle, mutta palvelee tilapäisesti Hervannassa ainakin viisi vuotta.
– Se tarkoittaa sitä, että Hervantaan ilmestyy merkittävä toimija, Hirvonen sanoo. – Se, kuinka kauan asia ratkaistaan näin, riippuu sote-uudistuksen etenemisestä.
Työssään Hirvonen näkee kaupunkikuvan muutokset jo ennakolta. Julkisella sektorilla tehtävä työ on kuitenkin avointa ja muutostarpeet ja tehdyt päätökset julkisia. Toki Hirvonen näkee projektien synnyn jo alusta asti ja sanoo haluavansa seurata niitä jo alkumetreillä, jotta näkee, millaisiksi ne kehittyvät. Hirvonen on ollut mukana esimerkiksi Kalevan uintikeskuksen perusparannuksessa vuonna 2015 ja Tesoman palloiluhallin (2016) ja jäähallin (2017) rakentamisessa.
– Tässä työssä pääsee kivasti vaikuttamaan asioihin ja näkee tulokset kohteen valmistuessa, Hirvonen pohtii. – Se on motivoivaa ja välillä raskastakin, kun aikatauluista ja budjeteista pitää pitää kiinni. Välillä pitää tasapainotella, että saadaan mahdollisimman tyydyttävä tulos.

Hervanta oli hyvä paikka kasvaa
Hervanta on ollut Hirvoselle hyvä kasvupaikka. Lapsuus oli hiukan idyllinenkin, sillä perhe oli hyvä kasvualusta ja elämää värittivät hyvät kaverit ja harrastukset. Hirvonen on nähnyt Hervannan kasvun ja tiivistymisen läheltä. Nuoruudessa tulevaisuudenhaaveita syntyi, kun Hirvonen näki nykyisen lämpökeskuksen paikalla metsässä teekkareiden kulkevan kouluun salkkuineen.
– Ajattelin, että noiden täytyy olla tosi fiksuja.
Se oli tulevaisuutta suunnitellessa kannustava elementti. Vaikka vaihtoehtoja lukion jälkeen opiskeluun oli muitakin, Hirvonen päätyi diplomi-insinööriksi ja on valintaansa tyytyväinen.
– TTY oli hyvä opinahjo ja on antanut laaja-alaisesti eväitä moneen asiaan pitkällä aikavälillä, Panu Hirvonen sanoo.
Nyt Hirvonen on ollut työssään neljä ja puoli vuotta. Tällä hetkellä miestä työllistää esimerkiksi Kalevaan rakennettava maauimala. Myös Hervannan vapaa-aikakeskuksen remonttia suunnitellaan, mutta sen aikataulu ei ole vielä tiedossa.
– Hervanta on muuttunut elämäni aikana paljon. Sitä on rakennettu tiiviimmäksi ja palvelut elävät paljon. Aina, kun täällä käy, täällä on jotakin uutta. Hervanta on muuttunut, mutta myös näkökulma Hervantaan on muuttunut.
Kun Hirvonen asui Hervannassa nuorena, hän sanoo pitäneensä joitakin asioita itsestäänselvyyksinä.
– Asiat ovat lähellä, bussiliikenne toimii, luonto, koulut ja palvelut ovat lähellä, listaa Hirvonen. – Tykkäsin kyllä asua täällä.
Hirvonen sanoo, että paikan näkee sen mukaan, millaisten ihmisten parissa liikkuu. Hyvä kouluympäristö ja kaverit määrittivät sen, millaiseksi elämä ja lapsuus muodostuivat.
– Lapsena kuljettiin ympäriinsä Hervannassa puistoissa ja kaupoissa. Keräsimme pulloja ja ulkoilutin koiraa Ahvenisjärvellä. Asiat oli hoidettu hyvin ja koin oloni turvalliseksi, Hirvonen sanoo.
Hirvonen arvostaa nykyisin lapsuutensa kasvuympäristöä aivan uudella tavalla. Nyt hän pääsee rakentamaan kaupunkikuvaan uusia asioita lapsuudesta tuttuihin ympäristöihin.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest