Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Golfkeskus oy Messukylässä on päästy aloittamaan golfkautta tänä vuonna ennätyksellisen varhain. Kentät nimittäin avautuivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa jo huhtikuun puolella, kun normaalisti kenttä on voitu avata vasta toukokuun puolella.
– Golf on sääsidonnainen laji, toteaa toiminnanjohtaja Riitta Pouttu kenttäyhtiö Golfkeskus oy Messukylästä.
– Kuten kaikessa ulkoliikunnassa golfissakin suoritus on kylmällä säällä hyvä aloittaa alkulämmittelyllä.
Kylmällä ilmalla kenttä on kiinni ja kausi päättyy Messukylässä syyskuun lopussa. Avaamisen ja sulkemisen välissä kentällä toimivan Pirkanmaan Golf ry:n 1100 jäsentä harjoittelevat ja nautiskelevat lajista aktiivisesti. Riitta Pouttu toteaa, että lajin parissa on eri tyyppisiä harrastajia, niin aktiivisesti suoritustaan pyrkimään parantavia kuin golfiin sosiaalisena liikuntamuotona pitäviä harrastajiakin.
– Itsekin olen tyypillinen sunnuntaigolffari. Pidän lajista hyvän seuran ja liikunnan vuoksi, Pouttu sanoo.
Yhteisöllisyys on tärkeä asia lajia. Pouttu sanoo, että golfin maine elitistisenä lajina on vanhan kansan perua ja Messukylän kentälle ja Vanhan Kirkon kentälle on haluttu luoda sellainen harrastuspaikka, jossa on matala kynnys. Vanhan kirkon kentälle pääsevät harrastusta kokeilemaan nekin, jotka eivät ole suorittaneet vielä Green Cardia. Harrastuksen voi aloittaa vuokraamalla välineet eikä vanhan kirkon par 3 -kentällä tarvita lajista lainkaan aiempaa kokemusta. Jos harrastus lumoaa, niin kuin monille käy, voi Green Cardin suorittamisen jälkeen jatkaa harrastustaan Messukylän 9-väyläisellä kentällä.
– Messukylän kenttä on sopivan haastava, ei liian helppo muttei liian vaikeakaan, Pouttu kertoo.

Kuntoilua huomaamatta

Liikunnallisuus on toinen lajin eduista. Yhdessä toisten kanssa pelatessaan golffari tulee kävelleeksi yllättävän pitkiä matkoja ja melkein huomaamattaan. Kun harrastus säännöllistyy, kesän aikana tulee harrastaneeksi paljon hyötyliikuntaa. Messukylän kentällä tulee helposti kävelleeksi kierroksen aikana 3,5 kilometriä, Vanhan Kirkon kentälläkin kaksi.
– Kun kävelee kauniilla puistomaisella alueella hyvässä seurassa, ei oikein huomaakaan, kuinka paljon on kävellyt, Pouttu sanoo. – Kentät sijaitsevat vanhan Tampereen historiallisessa ytimessä.
Alueella on ollut järvi, jonka yli on tultu vanhalle kirkolle. Nytkin siellä on kaunista ja vehreää. 23 hehtaarin alueelle mahtuu harrastamaan paljon golffareita samanaikaisesti. Alueella sijaitsevat kahden kentän lisäksi kahvio, golfvälineliike ja 54-paikkainen lyöntiharjoittelualue eli range.
– Kentällä on välitön, lämmin ja ystävällinen henki, Pouttu kehaisee. – Suosittelen lajia sen terveysvaikutusten vuoksi. Kävely ja sosiaalisuus ovat ihmiselle hurjan hyviä peruskuntoa ylläpitäviä asioita. Täältä voi löytyä uusia ystäviä, hän sanoo.
Perinteisesti golfkentät ovat 18-väyläisiä. Pienemmän 9-väyläisen kentän ehtii Poutun mukaan kiertää arkipäivänä ennen tai jälkeen työpäïvän.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Golfkeskus oy Messukylä

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest