Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Fressi24 avaa Hervannassa kuntosalin Insinöörinkatu 30:ssä. Tiloissa on aiemmin toiminut kaksi eri kuntosalia, joista viimeisimmän toiminnan loppuessa Fressille vapautui Hervannasta sopiva tila. Hervanta houkutteli tamperelaisketjua sijaintinsa vuoksi.
Muut yrityksen Pirkanmaan toimipisteet sijaitsevat Ylöjärvellä ja Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla ja Erkkilänkadulla, jossa sijaitsee pitkän historian omaava täyden palvelun hyvinvointikeskus Syke. Hervannassa aloittava kuntosali on niin kutsuttu satelliittikeskus, jossa tarjotaan kuntosalipalveluita paikallisesti siellä, missä ihmiset asuvat. Ketju avaa tänä vuonna Pirkanmaalla kaksi muutakin liikuntakeskusta Kangasalan Lentolaan ja Nokialle.
– Olemme halunneet vahvistaa Tampereen aluetta. Halusimme tuoda lähialueille ympäri vuorokauden toimivia saleja, joissa on laadukkaat personal trainer -palvelut, sanoo Fressin toimitusjohtaja Petri Kilpiä.
Se, että samassa paikassa on toiminut aiemmin kaksi toiminnan lopettanutta kuntosaliyrittäjää, ei pelota Kilpiää. Ison ketju tutkii toiminnan edellytykset tarkkaan ja ketjun olemassaolo tukee asiakkuuksia, sillä asiakkaat voivat käyttää halutessaan myös ketjun muita toimipisteitä.
– Fressin saleja ei ole toistaiseksi lopetettu. Meillä on vuoden loppuun mennessä jo neljäkymmentä salia ympäri Suomen ja olemme Suomen suurimpia toimijoita alalla. Emme lähde hakemaan nopeaa parin vuoden voittoa vaan tavoitteena on tulla alan suurimmaksi toimijaksi. Silti se, että on paljon toimipisteitä, ei ole itseisarvo, vaan haluamme tehdä saleistamme pitkäaikaisia, mikä tuo etua asiakkaalle, Kilpiä toteaa.
Fressi on brändinä tänä syksynä jo 40-vuotias. Sen nykyiset omistajat, ovat omistaneet ketjun vuodesta 2006 asti. Kilpiä on toiminut alalla jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Itse hän alkoi työskennellä Fressille vuonna 2006. Kilpiä on ollut perustamassa FAFia(Fysioline Academy Finland), joka on liikunta-alan koulutuksia tarjoava yritys. Sekin kuuluu nykyisin samaan organisaatioon Fressin kanssa. Myös esimerkiksi kylmägeelituotteestaan Ice Powerista tunnettu Fysioline on vahvasti ketjuun sidoksissa, sillä vaikka se on erillinen yritys, sen omistajapohja on Fressin kanssa pitkälti sama.

Salia kaivataan lähellä kotia tai työpaikkaa

Hervantaa Kilpiä pitää keskeisenä ja merkittävänä kaupunginosana Tampereella. Tila on hyvä ja maantieteellisesti Hervannan sijainti on hyvä suhteessa muihin ketjun Tampereen ja lähikuntien saleihin. Kuntosalipalveluita kaivataan paikallisesti lähellä työpaikkaa tai kotia, ja Kilpiä näkeekin nousevan trendin siinä, että isot ketjut perustavat lastenhoitopalveluita, fysioterapiaa ja esimerkiksi hierontaa tarjoavien suurien hyvinvointikeskusten rinnalle pienempiä paikallisia itsepalvelusaleja, jossa kuntosalipalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden.
Hervannan 420-neliöinen tila on Fressille juuri sopiva. Ennen elokuun puolivälissä pidettäviä avajaisia salissa tehdään pientä pintaremonttia, jonka yhteydessä tiloja ainakin maalataan ja tarvittaessa päivitetään laitteistoa. Laitteistot Fressi saa Fysiolineltä ja saliin tulee Matrixin aerobiset ja Gym80:n painopakkalaitteet.
– Isoilla yrityksillä on hyvät laajenemismahdollisuudet, vaikka yksittäiset yrittäjät ovat ahtaalla. Olemme tulossa Hervantaan suurin odotuksin, sillä takana on huolellinen ja monisäikeinen prosessi, jossa arvioidaan kannattaako kohde vai ei. Markkinassa tapahtuu tällä hetkellä paljon keskittymistä, Kilpiä toteaa. – Emme odota kuuta taivaalta, mutta tulossa on aktiivinen paikallinen kuntosali, johon odotetaan noin 500-600 vakituista asiakasta.

Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest