Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Eteläisen seurakunnan kirkkoherra Jari Kuusi on palaamassa Isojoelle hoitamaan Isojoen seurakunnan kirkkoherran tehtävää vuoden alusta lähtien.
Kuusi valittiin Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi marraskuussa 2019 ja hän aloitti tehtävässään huhtikuussa 2020. Äänestystulos vaalissa oli tiukka, sillä Kuusi valittiin kirkkoherraksi äänin 9-8. Vaalissa Kuusen vastaehdokkaana toimi Mänttä-Vilppulan vs. kirkkoherra Saila Munukka.
Munukka pyysi vaalien jälkeen oikaisua Eteläisen seurakunnan kirkkoherran valintaan perustelunaan mm. se, että valinta ei kohdistunut pätevimpään henkilöön ja ansiovertailu oli puutteellinen. Myös kuusi seurakuntaneuvoston jäsentä jätti valinnasta eriävän mielipiteen.

Jari Kuusi, oletteko vetäytymässä tehtävästänne Eteläisen seurakunnan kirkkoherrana?
– En ole vetäytymässä Eteläisen seurakunnan tehtävästä. Virkavapaani Isojoelta päättyy 31.12. 2020, joten palaan 1.1.2021 Isojoen kirkkoherran tehtävään.
Valinnastanne Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi on tehty oikaisuvaatimus vastaehdokkaanne Saila Munukan toimesta. Mikä tilanne on tämän suhteen?
– En ole oikea henkilö kommentoimaan asiaa, sillä asia on Saila Munukan ja Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvoston välinen. Seuraan asian etenemistä hallinto-oikeudessa Isojoelta käsin.

Järjestetäänkö Eteläisessä seurakunnassa uusi kirkkoherranvaali?
– Päätöshän on, että minut on valittu Eteläisen seurakunnan kirkkoherraksi. Se on voimassa oleva päätös. Uutta kirkkoherranvaalia ei olla Eteläisessä seurakunnassa järjestämässä.

Kun palaatte Isojoelle, kuinka asia järjestetään käytännössä?
– Hoidan Eteläisen seurakunnan kirkkoherran tehtävää 31.12. asti. Sen jälkeen työssä jatkaa sijaiseni, jonka kapituli on vasta määräämässä. Henkilön nimi selviää vasta, kun kapituli tekee asiassa päätöksen.

Millaisia terveisiä haluatte lähettää lehtemme lukijoille ja seurakuntalaisille?
– Olen kiitollinen tuesta, palautteesta ja kannustuksesta, jota jo tähän asti olen saanut niin seurakuntalaisilta, Eteläisen seurakunnan työntekijöiltä ja luottamushenkilöiltä kuin seurakuntayhtymänkin puolelta.

Kirkollisvalituksen tulos selviää tammikuussa, vt. kirkkoherran henkilöllisyys ei vielä tiedossa
Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Ulla Louhivuori kertoo, että kirkollisvalituksen osalta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden tämänhetkisen arvion mukaan päätös tulisi vuoden 2021 tammikuun aikana.
– Odotamme rauhallisin mielin hallinto-oikeuden päätöstä, hän toteaa.
Tampereen Hiippakunnan tuomiokapituli määrää istunnossaan Eteläisen seurakunnan vt. kirkkoherran. Istunnon ajankohta ei Louhivuoren mukaan ole vielä tiedossa ja siksi vt. kirkkoherran henkilöllisyyttäkään ei vielä tiedetä.

Teksti ja kuva: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest