Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Muutaman vuoden päästä Etelä-Hervannan koulun vieressä komeilee reilun 800 neliön lisärakennus. Siihen tulee tilat 190 oppilaalle.
Uusiin tiloihin siirtyvät Kisapuiston koulutalon oppilaat ja esioppilaat Pääskysen päiväkodista.
– Kisapuiston koulutalossa on todettu sisäilmaongelmia. Rakennuksessa on tehty sisäilmaa parantavia korjaustoimenpiteitä, mutta on päädytty siihen, että rakennuksesta luovutaan ja koululaisille tulee uudet tilat Etelä-Hervannan koulun yhteyteen, kertoo Tampereen kaupungin perusopetuksen vastaava rehtori Päivi Ikola.

Uuden koulurakennuksen kustannukset ovat noin 1,9 miljoonaa. Yksikerroksinen laajennusosa tulee Etelä-Hervannan koulun itäpäätyyn. Uudisrakennuksen ja vanhan rakennuksen välille tulee lämmin yhdyskäytävä.
– Uuteen rakennukseen tulee luokkahuoneita: esiopetustiloja 4 kappaletta ja perusopetustiloja kolme. Pienryhmätiloja tulee kaksi, kertoo Tampereen kaupungin tilakeskuksen hankearkkitehti Jarmo Viljakka.
Lisäksi uudisrakennukseen tulee vaatesäilytystiloja, märkäeteisiä, wc- ja siivoustiloja ja varasto.
– Uudisrakennukseen ei tule keittiötä tai liikuntasalia. Oppilaat käyvät ruokailemassa vanhassa rakennuksessa ja käyttävät vanhaa liikuntasalia, Viljakka kertoo.

Uudisrakennuksen aikataulu on vielä auki. Sen rakentaminen tontille vaatii asemakaavamuutoksen. Viljakan mukaan kaavamuutoksen käsittelyssä kestää vähintään vuoden.
– On vaikea arvioida, milloin päästään rakentamaan. Vaikka kaikki menisi mahdollisimman sujuvasti, rakennustyöt voidaan todennäköisesti aloittaa aikaisintaan vuonna 2018, mutta sekään ei ole varmaa. Kaavamuutos voi viedä useamman vuoden.
Rakentamisen pohjatyöt pyritään Viljakan mukaan tekemään kesäaikaan, kun oppilaat ovat lomalla. Uudisrakennus rakennetaan osissa ja tuodaan rekalla paikan päälle, jossa osat liitetään toisiinsa. Rakennusmateriaaleja ei ole vielä päätetty.
– Rakennus vastaa ominaisuuksiltaan paikalla rakennettavaa koulua, vaikka se rakennetaankin tilaelementeistä.

Kisapuiston koulutalossa on tällä hetkellä noin sata oppilasta.
Lisäksi uusiin tiloihin siirtyvät Pääskysen päiväkodin noin 50 esiopetuksen oppilasta. Lisäpaikkoja tarvitaan alueen lasten määrän kasvun vuoksi.
Etelä-Hervannan koulu on 1.–9. -luokkien yhtenäiskoulu. Koulussa on Kisapuiston yksikkö mukaan lukien yhteensä noin 800 oppilasta ja yli 70 opettajaa.

Freija Metsähalme

Kuvateksti: Etelä-Hervannan koulun ja Kisapuiston yksikön rehtori Ulla Ojalammi seisoo suurin piirtein siinä kohtaa, johon tulee yhdyskäytävä uuteen lisärakennukseen.

 

Lue lisää Kisapuiston koulutalossa olevista sisäilmaongelmista.

Pin It on Pinterest