Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Pari vuotta sitten hervantalainen Teija Särkimäki, 37, päätti, että nyt on aika pistää unelmat täytäntöön.
Hän oli aina haaveillut taiteen tekemisestä ja omasta näyttelystä. Viime perjantaina avautui Venlantuvalle Hervantaan Teijan taidenäyttely “Taivaallisia roskia”.
– Teen taidetta kierrätysmateriaaleista. Monissa töissäni on enkeleitä. Siitä tulee näyttelyni nimi. Mietin ensin, että nimi olisi englanniksi eli heavenly garbage, mutta koska olemme Hervannassa, ehkä suomen kieli on luontevampi.

Teija käyttää töissään sekatekniikkaa, jolla hän rakentaa kollaaseja.
– Lempijuttujani on purkaa vanhoja läppäreitä ja digilaitteita. Niistä saa mielenkiintoisia pieniä metalliosia ja virtapiirejä.
Mitä epämääräisempi kappale on, sitä mielenkiintoisemmalta se näyttää valmiissa teoksessa, Teija selittää.
– En halua ostaa materiaalia uutena vaan hankin sitä kirpputoreilta tai lahjoituksina. Kipsienkeleitä olen saattanut ostaa uutena, mutta nekin minulla on tapana vähän hajottaa ennen kuin laitan ne töihini.

Teijan 6-vuotias poika on innoissaan äidin taiteen tekemisestä.
– Hänellä on paljon samanlaista romua kuin itsellänikin taidetta varten. Välillä käymme vaihtokauppaa pikkuesineistä.
Teija opiskelee parhaillaan kädentaitojen ohjaajaksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Aiemmin hän työskenteli lähes kymmenen vuotta Stockmannilla myyjänä ja ravitsemusalalla hyvinvointiohjaajana.
– Päädyin monen mutkan kautta tähän. Keramiikkaopettajani Ahjolassa kannusti minua hakemaan taidekouluun. Valmistun tänä vuonna.
Tulevaisuudessa Särkimäki haluaisi työskennellä taideohjaajana nuorten parissa.
– En usko, että pelkällä taiteella voisi tienata elantonsa.

Taiteellisiksi idoleikseen Särkimäki nimeää muun muassa Salvador Dalin.
– Jenkeissä on myös paljon inspiroivia taiteilijoita, jotka käyttävät sekatekniikkaa, esimerkiksi Carol Nelson ja Michael DeMeng.
Missä Teija haluaisi pitää taidenäyttelyn?
– Apua. En ole uskaltanut sanoa ääneen unelmiani. Pienikin paikka tuntuu niin isolta askeleelta. Tampereen taidemuseo ja Kiasma olisi hienoja paikkoja.
– Toisaalta, jos ei uskalla pyytää, niin ei voi koskaan mitään saadakaan.

Teija Särkimäen näyttely “Taivaallisia roskia” Venlantuvalla 20.1.-10.2.2017, Teekkarinkatu 5 b. Teija on tavattavissa Venlantuvalla 2.2. kello 9–15. Tarjolla on kahvia ja pikkumakeaa. Lisää Teijan töitä täällä.

Freija Metsähalme

Pin It on Pinterest