Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Syksyn seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi Tampereella viime vaaleja vilkkaammin. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Tampereella antoi äänensä 1921 henkilöä. Syksyn 2010 seurakuntavaaleissa ensimmäisenä vaalipäivänä ääniä annettiin 1875.
Aamupäivällä monissa ennakkoäänestyspisteissä oli suorastaan ruuhkaa. Maanantain ennakkoäänistä 1143 annettiin suurten markettien ennakkoäänestyspaikoissa.
Myös Kauppakeskus Duossa on ennakkoäänestyspiste, jossa voi käydä antamassa äänensä maanantaista perjantaihin kello 10–20. Ennakkoäänestys päättyy perjantaina 31. lokakuuta.
Tampereella seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkiaan 31. Kaikkina ennakkoäänestyspäivinä äänestää voi Seurakuntien talossa, pääkirjasto Metsossa, yhdeksässä marketissa sekä Hervannan ja Härmälän kirkoissa.
Vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakuntansa äänestyspaikassa. Tampereen Eteläisen seurakunnan äänestyspaikka on Viinikan kirkko.

Ennakkoäänestyksen alkaessa maanantaina ihmisiä alkoi kerääntyä äänestyspisteelle jo heti kahdeksan jälkeen.
– Aamusta oli hektistä, mutta päivän mittaan kävijämäärä on tasaantunut, kertovat vaalivirkailijat Ville Mikkonen ja Santeri Suomalainen.
– Etenkin iäkkäämmät ihmiset ovat antaneet äänensä jo ennakkoon Duossa. Naisia on ollut liikkeellä enemmän kuin miehiä.
Osa äänestäjistä oli tullut varta vasten paikalle, mutta moni myös äänesti, kun tilaisuus osui kohdalle.
– Todella moni on tullut kysymään, olemmeko vielä seuraavinakin päivinä tässä ja mitä tarvitsee mukaan, että voi tulla äänestämään.
Ennakkoäänestykseen riittää kuvallinen henkilöllisyystodistus ja tieto siitä, minkä seurakunnan jäsen on.
– Suosittelemme, että mukaan otettaisiin myös postissa tullut kaavake. Se nopeuttaa äänestämistä, kun ei tarvitse tulostaa ja täyttää kaavaketta uudestaan tässä, Mikkonen ja Suomalainen kertovat.

Kaisa Muhonen

Pin It on Pinterest