Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Suomen Eläinsuojeluyhdistystenliitto ry (SEY) hallinnoi asiantuntijaryhmää, joka sertifioi Suomen eläinkauppoja tiukkojen laatustandardien mukaisesti. Eettisen Eläinkaupan sertifikaatti myönnetään eläinkaupalle, joka täyttää sen tarkat laatuvaatimukset.
– Kriteerit ovat tiukemmat kuin eläinsuojelulaki velvoittaa, sanoo juuri sertifikaatin saaneen Turtolan Faunattaren yrittäjä Aila Lind.
Sertifikaatin saamisen edellytyksenä oleva tarkastus suoritettiin Turtolan Faunattaressa viime syksynä ja tiedon sertifikaatin saamisesta Lind sai marraskuussa. Se julkaistiin liikkeessä järjestetyssä tilaisuudessa viime lauantaina.
– Sertifikaatin saaminen tuntuu tosi hienolta, sanoo Lind. – On mukava saada virallista tunnustusta.
Lind kertoo tunnustuksen olevan alalla hyvin arvostettu.

Sertifikaattiin vaaditaan tiukkojen standardien täyttyminen
Turtolan Faunatar on 18.liike, joka saa sertifikaatin koko Suomessa ja se on ensimmäinen sen saava Tampereen alueen liike. Jo kymmenellä ketjun myymälällä on jo sertifikaatti ja ketjun tavoitteena onkin saada se jokaiselle myymälälle. Vaatimusten täyttyminen ei ole hyvässäkään eläinkaupassa itsestäänselvyys, sillä esimerkiksi myymälän eläintilojen tulee täyttää tiukat vaatimukset eläinten pitopaikkojen koon, virikkeellisyyden ja lajikohtaisten ehtojen suhteen.
– Myös myynnissä olevien tuotteiden tulee täyttää laatu- ja turvallisuusvaatimukset, Lind sanoo. – Myös terraarioiden koot, pohjamateriaalit, virikkeet ja matelijoiden ilmankosteudet ja lämpötilat pitää olla kunnossa.
Itsekin useita lemmikkejä omistavalle Lindille eläinten olot liikkeessä ja myös niiden myymisen jälkeen ovat tärkeitä muutoinkin kuin vain sertifikaatin saamisen tähden. Tarkastusta varten liikkeessä ei juuri jouduttu tekemään toimenpiteitä, koska asiat olivat kunnossa jo muutoinkin.
– Kuulen mielelläni myymieni eläinten kuulumisia jälkeenpäin, Lind sanoo. – Haluan muistuttaa, että meihin saa aina ottaa yhteyttä, jos kaipaa neuvoja lemmikin hoidossa.
SEY:n asiantuntijaryhmä on laatinut asiakkaille jaettavat, standardeista kertovat hoitomonisteet useille eri lemmikkieläimille. Myös Faunatar-ketjun hoitomonisteet ovat standardien mukaiset.
– Yksi tärkeä tehtävämme on tiedon vieminen eteenpäin myös eläinten ostajalle, Lind sanoo.
Lind pitää tärkeänä, että asiakas tietää ostavansa mahdollisimman terveen ja hyvin hoidetun eläimen.
– Joskus eläinkaupoilla on ollut huono maine, että työtä tehdään dollarinkuvat silmissä. Uskon, että nykyisin asiat ovat eläinkaupoissa hyvin, hän sanoo. – Kyse on vastuullisesta työstä, kun kyse on elävän olennon elämästä. Tätä työtä tehdään rakkaudesta, Lind lisää.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest