Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Duon R-kioskin kauppias Piia Pulkkanen lahjoitti tuhannen euron stipendin Tampereen Judo ry:n sovelletun judon ryhmille eli erityislasten ja -nuorten judolle. Stipendin ottivat vastaan sovelletun judon ohjaaja Anna-Maria Maunu ja toiminnanjohtaja Pasi Luoma Tampereen Judo ry:stä. Stipendi kuuluu R-kioskin ”Ärrä tekee hyvää – paikallisesti” kampanjaan.
Tampereen Judolla on kolme erityislasten ja -nuorten ryhmää: alkeisryhmä ja jatko/kilparyhmä Nääshallilla sekä nuorten ryhmä Ylöjärvellä. Harrastajia on vuosittain 20-30 ja ohjaajia 7. Seura on panostanut sovellettuun liikuntaan: ryhmiä on ollut 1990-luvun lopulta alkaen ja viimeisten 6-7 vuoden aikana harrastajien ja ryhmien määrä on kasvanut.
– Sain vinkin ystävältä, kun pohdin, mihin kohteeseen lahjoitus menisi. Tämä raha menee oikeasti hyvään tarkoitukseen, sanoo Piia Pulkkanen.
– Aivan mahtava fiilis, kommentoi Anna-Maria Maunu. – Tuhannen euron stipendi on meille iso raha ja se tullaan käyttämään kaikkien sovellettujen ryhmien yhteiseen tekemiseen. Viime vuonna vammaisurheilulta saatu avustus käytettiin yhden uuden ohjaajan koulutukseen ja ryhmien yhteisen liikuntapäivän järjestämiseen. Tämä stipendi voitaisiin käyttää esimerkiksi päiväleirin järjestämiseen Varalassa tai muuhun yhteiseen tapahtumaan, mutta päätöstä ei ole tehty vielä.
– Tapahtumassa lapset ja nuoret voivat kokea jotakin uutta ja tutustua toisiinsa, Maunu sanoo.
Tampereen Judo ry:n konttori sijaitsee Hervannan vapaa-aikakeskuksella ja siellä harjoittelee seuran ryhmiä. Sovelletun judon vastuuohjaajana Anna-Maria Maunu näkee sovellettujen lajien tärkeyden.
– Enemmänkin saisivat urheiluseurat järjestää sovellettuja ryhmiä, hän toteaa. – Judo on uinnin ja ratsastuksen ohella parhaiten sovellettua liikuntaa tarjoava laji.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest