Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Disa Kurjella on ollut unelma koko elämän ajan. Kaupan alalla aiemmin työskennellyt Disa halusi kauneusalan yrittäjäksi, mutta haki ensin vauhtia ja työkokemusta muualta, ennen kuin uskaltautui yrittäjäksi. Marraskuussa kampaamoyrittäjän kauneusalalla työskentelevän äidin tytär valmistui kosmetologiksi, kosmetiikkaneuvojaksi ja suoritti jalkojenhoidon ammattitutkinnon.
Oli aika perustaa oma yritys. Syntyi Kauneushoitola KD Vuoreksen kasvavalle ja kehittyvälle alueelle.
– Tämä alue oli minulle luonteva paikka lähteä yrittäjäksi, Kurki sanoo.
Vuores on lähellä Hervannassa sijaitsevaa, yhdessä kihlatun kanssa asuttua kotia. Alueelle muuttaa koko ajan lisää asukkaita, eikä kauneuspalveluista ole ylitarjontaa niin kuin esimerkiksi keskustassa.
Tammikuussa toimintansa aloittanut yritys on vielä ihan uusi. Tilat ovat vastavalmistuneet ja kauniit ja yrittäjä on suunnitellut niiden sisustuksen itse. Yrityksestä onkin rakentumassa hyvin paljon omannäköinen paikka. Hoitolassa on vaaleat pinnat ja rauhallinen tunnelma. Disa on päässyt jo tekemään kaikkia listallaan olevia hoitoja, eikä osaa sanoa työtehtävistä yhtä tai kahta, joiden tekeminen olisi mukavinta. Unelma-ammatissa kaikki työt ovat yhtä mukavia.
Parasta työssä ovat asiakkaat ja se, että yrittäjä rakentaa oman aikataulunsa itse.

Kesään valmistautuminen alkaa jo nyt
Disa Kurjen yrittäjäura on lähtenyt käyntiin mukavasti. Asiakkaat ovat löytäneet liikkeen hyvin. Disa sanoo olevansa tyytyväinen nokialaisessa yrityksessä suunniteltuihin ja toteutettuihin ikkunalogoihin, jotka näyttävyydessään ovat kiinnittäneet monen asiakkaan huomion.
Yrittäjän arki on vaihtelevaa. Jotkut päivät ovat kiireisempiä kuin toiset, mutta Disa Kurki toteaa, että se kuuluu asiaan. Aikoja Kurki on pystynyt antamaan asiakkaille vielä nopeastikin.
Vaikka yritys on uusi, Disa on sen käynnistyttyä ehtinyt jo lisäkouluttaa itseään. Viimeksi hän on käynyt brasilialaiseen sokerointiin liittyvän koulutuksen.
Kurki antaa vinkin, että jos haluaa kesäksi tehokkaan lopputuloksen sokeroinneista, ne kannattaa aloittaa nyt. Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, jossa karvat poistetaan sokerimassan avulla. Jokainen yksittäinen karva kasvaa karvatupessa, joka löystyy sokerointien toistuessa. Silloin karva irtoaa nopeammin ja kivuttomammin. Osalle asiakkaista karva ei sokerointien jatkuessa edes kasva takaisin, ainakaan yhtä vahvana.
Tähän ajankohtaan ja talvisiin pakkasiin ovat hyödyllisiä myös kosteuttavat kasvohoidot ja kesän lähestyessä jalkahoidot. Käsien, jalkojen ja kasvojen hoidot hoitolassa tukevat kotihoitoa ja antavat niille hyvän pohjan. Ammattitaitoinen kosmetologi voi lisäksi auttaa oman ihotyypin ja sitä kautta oikeanlaisen hoitotuotteen valinnassa.
– Aika monella on väärä käsitys nykyisestä ihotyypistään. Siksi ihoa voidaan hoitaa väärin ja esimerkiksi hoidetaan ihoa liian rajusti, vaikka herkän ihon tuotteet riittäisivät, Kurki sanoo.
Unelmien ammatissa DIsa haluaa pysyä jatkossakin. Hän toivoo yrityksen voivan vakiinnuttaa paikkansa Vuoreksessa ja silloin ajankohtaista voisi olla vaikkapa perheen perustaminen. Jonain päivänä toiminta ehkä laajenee ja rinnalle tulee toinen työntekijä. Silloin jää aikaa enemmän harrastuksille, joihin kuuluu aktiivinen liikunta ja metsässä retkeily.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest