Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Lauantaina 5. syyskuuta vietetään Cinolan synttäreitä – elokuvateatterin toiminta pyörähti käyntiin yrittäjävetoisesti vuosi sitten. Sitä juhlitaan tietenkin monipuolisella elokuvakattauksella.
Markku Puustisen ohjaus Saaren vangit avaa juhlapäivän kello 14. Humoristinen ja koskettava tarina kertoo kuuden nuoren seikkailusta autiolla saarella.
– Saaren vangit on koko perheen elokuva, kertoo Kirsi Mäkinen.
– Juhlapäivänä toivomme yleisöön monenikäisiä katsojia.
Mäkinen työskentelee osa-aikaisesti Cinolassa ja on mukana elokuvakerho Viva Cinolan toiminnassa. Hiljaisen kesän jälkeen hän toivoo elokuvayleisön taas intoutuvan tulemaan katsomoon Hervannassa.
– Tämän vuoden vetonauloihin on kuulunut Kätyrit-elokuva. Etenkin lapsiperheet ovat olleet tyytyväisiä siihen, että Hervannassa on päässyt elokuvateatteriin.

Lauantaina kello 16 esitysvuorossa on uutuuselokuva, Mika Kaurismäen Elämältä kaiken sain. Siinä Vesa-Matti Loirin näyttelemän Urhon boheemit vanhuudenpäivät muuttuvat kertaheitolla, kun tytär perheineen muuttaa remontoimaan taloa ja isää uuteen uskoon.
Elokuvan jälkeen salissa kuullaan noin tunnin verran elämää musiikkia. Esiintymässä on Ruska-duetto.
Musiikki toimii vedenjakajana päivän ohjelmassa. Sen jälkeen vuoron saa hervantalaislähtöisen TrashVideon tuotanto. Kello 19 nähdään Mies Hervannasta.
– Se sai aikanaan ensi-iltansa Cinolassa, vuonna 2003, muistelee Matti Kuusniemi TrashVideosta.
Kello 20.45 luvassa on neljän jakson Juhlajätkät-maratoni sekä illan päättävä elokuva Nato commando, jonka ensi-ilta niin ikään oli Cinolassa. Illan esityksiin saa ennakkoliput halvemmalla Cinolan kassalta, mutta esityksen alussakin pikkurahalla.
Elokuvien jälkeen ilta jatkuu Varjobaarissa.
Lisätietoa tapahtumasta ja lippujen hinnat löytyvät nettisivuilta.
– Meitä kannattaa seurata myös Facebookissa, jotta saa kaikkein ajankohtaisimmat tiedot!

TrashVideon ensimmäinen elokuva syntyi vuonna 1992, jolloin tekijät olivat viidesluokkalaisia poikia Etelä-Hervannan koulussa.
– Vuosien varrella on syntynyt yli sata eripituista elokuvaa, joista lyhyimmät ovat parin minuutin mittaisia, Kuusniemi kertoo.
Elokuvaharrastus on antanut mahdollisuuden kehittyä myös ammatillisesti. Nykyisin Kuusniemi on mainosalalla ja tekee muun muassa 3D-visualisointeja.
– Harrastus on haastanut monella saralla. Elokuvaa tehdessä on toisaalta voinut kokeilla erilaisia asioita ja ottaa rennosti. Esimerkiksi kävelevää kaljapulloa ei ole kukaan asiakas tilannut – vielä.
TrashVideon elokuvien tekijöitä on lauantaina paikalla. He kertovat elokuvistaan muutamalla sanalla ja vastaavat kysymyksiin.
– Jos elokuvanteko kiinnostaa, Trash Video etsii myös uusia esiintyjiä, Kuusniemi vinkkaa.
Lisätietoa löytyy täältä.

Kaisa Muhonen

Pin It on Pinterest