Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Camilla Henttonen on raikas ja hyvin vaaleanpunainen tuulahdus Ruskon hallien keskellä. Henttosesta tuli pari vuotta sitten Ruskon varastoinnin yrittäjä, kun yrityksen aiemmin omistanut tuttu pariskunta jäi eläkkeelle. Henttonen oli ollut kotiäitinä ja kaipasi takaisin työelämään. Lapsia edeltänyt ura pankkimaailmassa olisi edellyttänyt kuitenkin pitkiä työmatkoja ja Henttonen halusi antaa myös aikaa lapsilleen.
Nyt Henttonen toimii yrittäjänä omassa varastointiyrityksessään, joka tarjoaa turvallisia säilytystiloja niitä tarvitseville asiakkaille. Yritystä on jo ehditty laittaa hiukan oman näköiseksi ja esimerkiksi sen toimisto on sisustettu kauniisti vaaleanpunaiseksi Henttosen lempivärillä. Henttonen sanookin tekevänsä työtä koko persoonallaan ja hän puhuu haastattelun aikana useasti siitä, kuinka asiakkaan kokemus saamastaan palvelusta on kaikista tärkein asia.
– Olen tällainen värikäs, elävä ja nauravainen, Henttonen sanoo. – Se, millä teen kilpaillulla alalla yritystäni tunnetuksi, on asiakaskohtaaminen. Olen hyvin ihmislähtöinen ja yrityksen tärkein käyntikortti on se, että kohtaa ja palvelee asiakkaita aidosti iloisena ja hymyssä suin.

Työ on yllättänyt positiivisesti
Ruskon Varastoinnilla on vähän reilu parisataa pienvarastoa, joiden koot vaihtelevat 1,5 neliöstä ylöspäin. Henttonen sanoo, että varastoa voidaan tarvita vaikkapa pidempi-aikaiseen varastointiin, mutta yhtä lailla vaikkapa ulkomaille muuton ajaksi, muuton yhteydessä jos asunto pitää luovuttaa ennen kuin voi viedä tavarat uuteen tai vaikkapa putkiremontin ajaksi.
Vuokra-ajat vaihtelevat asiakaskohtaisesti vuorokaudesta jopa vuosiin.
– Kustannus ei ole pienestä varastosta niin merkittävä, ettei varastoa sitä tarvitessaan kannattaisi ottaa, hän sanoo.
Asiakkaat pääsevät varastoon aamu- ja iltakahdeksan välillä omalla numerokoodillaan, eivätkä tarvitse siihen yrittäjää itseään paikalle. Silti yrittäjän voi tavata toimistolta sopimuksen mukaan ja hän sanoo, että poissa ollessaankin yrittää olla aina kuulolla, jos asiakas soittaa. Toisaalta perhekeskeisen yrittäjän arkeen sopii yrittäjyyden joustavuus ja se, että on jotakin omaa, jonka eteen tehdä työtä. Myös se on mukavaa, että tarvittaessa töihin mukaan pääsevät myös perheen lapset. Henttonen on itse yrittäjäperheen kasvatti ja haluaa kasvattaa myös lapsensa ymmärtämään työn merkityksen ja arvon.
– Työ on yllättänyt ja nimenomaan positiivisesti, hän sanoo. – Toimin yksityisenä yrittäjänä isojen yritysten rinnalla. Kaikki yrittäjyys on työllä tehtyä eikä aina helppoa. Mutta tämä on paitsi minun, myös perheeni juttu.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest