Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan Tieteenkadulle avasi maanantaina uusi lounasravintola Buffet Sisu. Ravintola on yrittäjä, kokki Seppo Iso-Pellisen toinen Buffet Sisu -ravintola ensimmäisen sijaitessa Tampere Areenalla. Hervannan toimipisteessa Iso-Pellistä kiehtoo hyvä sijainti. Vaikka ravintola sijaitsee talossa, jossa on vanhusten palveluasumista, se on avoinna kaikille.
– Meillä on ravintolapalveluiden lisäksi myös kahdenkymmenen hengen kabinetti, johon voi juhlien tai kokouksen ohessa tilata ruuan. Tilaa voi vuokrata myös ilman pitopalvelua, Iso-Pellinen sanoo.
Iso-Pellinen on toiminut ravintola-alalla jo viidenkymmenen vuoden ajan ja vaikka hän on virallisesti eläkkeellä, hän ei malta jäädä pois töistä. Päinvastoin, kahden Buffet Sisu -ravintolan lisäksi Iso-Pellinen haaveilee vielä yhdestä ravintolasta. Se olisi pihvipaikka, jossa olisi keskellä avogrilli. Tällä hetkellä Iso-Pellinen panostaa kuitenkin Hervannan Buffet Sisun avaamiseen.

Ruokaa isoonkin nälkään
Iso-Pellisen ravintoloissa käy paljon esimerkiksi urheilujoukkueita ja juniorijoukkueita. Buffet-tyyppinen ravintola sopii hyvin isoonkin nälkään. Buffet Sisu on urheiluväelle tuttu muun muassa Ilveksen jalkapallojoukkueen liigaotteluista ja tapahtumaruokailuja pystytään järjestämään. Tulossa on muutama jalkapallomaaottelukin, joihin viedään tarjolle siipiä ja tacoja.
Avajaispäivänä ravintolassa oli tarjolla uunimakkaraa ja spagettijauhelihavuokaa. Iso-Pellinen kertookin, että vaikka hänen työhistoriassaan on paljon niin kutsuttuja fine dining-paikkoja, hän on Buffet Sisu-ravintoloissa halunnut palata perusasioiden äärelle: puhtaisiin, hyviin ruoka-aineisiin, hyvään maustamiseen ja ruokiin, jotka asiakas tunnistaa.
– Nykykokit tekevät ruokaa, jota joutuu selittämään. Meillä ruoka on sitä, miltä se näyttääkin. Me emme kikkaile, mutta ruoka tehdään hyvin, hän sanoo.
Ravintolassa on tarjolla joka päivä kaksi pääruokaa ja runsas salaattipöytä. Lisäksi tarjolla on myös kasvisvaihtoehto. Ruuanvalmistuksesta vastaa kaksi luottokokkia, Mika Oksanen ja Noora Kuusisto.
– Tämä on tällaista tiimityötä. Itse olen paikalla tarpeen mukaan, Iso-Pellinen sanoo.
Luotto työntekijöihin on kova. Esimerkiksi Oksasen kanssa Iso-Pellisellä on jo muutaman vuoden ajan yhteistä työhistoriaa.
– Me olemme tällaisia vanhan liiton miehiä, Iso-Pellinen nauraa.
Iso-Pelliselle se tarkoittaa sitä, että ruoka tehdään mahdollisimman hyvin.
– Tässä hommassa pitää olla vähän kutsumusta mukana, hän sanoo hymyillen. – Ihmiset kaipaavat perusasioita, puhdasta ja yksinkertaista ruokaa.
Kotiruokaa ravintolan ruoka ei ole. Ammattitaitoisen kokin käden jälki näkyy ja sen pitääkin näkyä.
– Ruuat tehdään alusta asti. Mikroaaltouunia eikä lihaliemijauhetta ei käytetä. Pienet jutut ratkaisevat, Iso-Pellinen sanoo.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest