Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Bylent ja Suvi Tanriverdin luotsaama Brothers, turkkilainen parturiliike, avaa ovensa kauppakeskus Duon kupeessa huhtikuun puolessa välissä. Avajaiset ovat 14.huhtikuuta, mutta liikkeen ovet avataan mahdollisesti jo aiemmin tällä viikolla.
Brothersin ovi käy tiuhaan. Bylent Tandiverdillä on tuolissaan asiakas, joka on saateltu siihen lämpimän tervetulotoivotuksen kera. Asiakas valittelee, että on muuttamassa kesäksi toiseen kaupunkiin, eikä tiedä, missä tukkansa nyt leikkauttaisi. Hän on tottunut Brothersiin, jossa asiakaspalveluajatus elää kirkkaana: kaikki toimii, asiakkaalta autetaan takki päältä, palveluita on enemmän ja ystävällinen jutustelu täyttää tilan.
Suvi Tanriverdi keittää kahvia ja omenateetä. Suvilla on päivätyö muualla, mutta juoksevia asioita Brothersissa hoitava Suvi viihtyy liikkeessäkin hyvin. Liikkeen ensimmäinen toimipiste on keskustassa ja Hervantaan tuleva piste on toinen. Haluja kasvaa on.
– Haluan, että Brothers-liikkeitä on vielä joskus kaikkialla, Bylent sanoo työnsä äärestä.
Hervantaan on haluttu tulla jo pitkän aikaa. Opiskelijoiden ja nuorten täyttämä Hervanta sopii edulliselle miestenparturille hyvin eikä täydellisen tilan löydyttyä tarvinnut miettiä pitkään. Hervannassa aloittaa aluksi kaksi työntekijää, mutta liikkeeseen tulee neljä tuolipaikkaa, jotka toivottavasti täyttyvät pian.
– Meillä on tälläkin hetkellä huutava työvoimapula, Suvi sanoo. – Meillä on kahden työntekijän viisumit odottamassa tälläkin hetkellä. Suomessakin on yritetty rekrytoida, mutta hakemuksia ei ole tullut. Olisimme valmiita kouluttamaan taidot turkkilaiseen parturointiin.
Turkkilainen parturointi nojaa vahvasti perinteeseen, jollainen itsestään huolehtiminen on Turkissa miehille. Liikkeestä saa, paitsi trendikkään parturoinnin, myös halutessaan vaikkapa parranajon veitsellä, ihokarvojen lankauksen, parran värjäyksen tai kasvonaamion. Samalla hierotaan päänahka ja vähän hartioitakin.

Jokainen asiakas on kuninkaallinen
Liikkeessä on koko ajan muutaman asiakkaan jono, mutta palvelu etenee jouhevasti ja parturiin pääsee nopeasti. Hyväntuulisten asiakaspalvelijoiden jutellessa ei oikeastaan huomaakaan, että joutuu odottamaan muutaman minuutin. Tuoleista nousee tyytyväisen näköisiä miehiä. Vakiasiakkaat poikkeavat kahville tai teelle, vaikka parturiasiaa ei juuri silloin olisikaan.
– Meille asiakaspalvelu on sydämen asia. Olemme halunneet luoda tilanteen, jossa jokainen asiakas sanoo ”wau” tullessaan meille. Meillä jokainen on kuningas tai kuningatar, Suvi Tanriverdi sanoo.
Keskustan liikkeessä palvellaan myös naisia. Hervannassa sitä ei vielä voida tehdä, mutta Tanriverdit toivovat, että jatkossa liike palvelee myös heitä.
– Kilpailu ei pelota meitä, sillä me teemme meidän omaa juttua ja se riittää meille, Suvi sanoo. – Odotukset ovat korkealla. Toivottavasti ihmiset ottavat meidät avosylein vastaan ja löydämme oman asiakaskunnan.
Ainakin keskustan liikkeessä juuri niin on käynyt. Bylent on saanut asiakkaan valmiiksi ja auttanut hänelle takin päälle. Seuraava asiakas onkin liikkeessä kerran pari viikossa nähty tuttu, Jari ”Bull” Mentula. Mentula on kävellyt liikkeeseen ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja käynneistä on tullut osa viikko-ohjelmaa.
– Minulla on kiireinen aikataulu, Mentula sanoo. – Tämä on aina sellainen hetki, että saa rentoutua. Tämä on paljon enemmän kuin normaali parturi.
Mentula istuu tuoliin ja sulkee silmänsä. Bylent aloittaa siistimällä veitsellä Mentulan parran.
– Kaikki eivät osaa muotoilla partaa, Mentula toteaa. – Täällä palvelu on parempaa kuin muualla. Kun käy kerran täällä, ymmärtää, mistä on kyse.
Liikkeessä on kiireetön tunnelma. Aika tuntuu pysähtyvän ja kaikki toimii ystävällisestä tervetulotoivotuksesta siihen hetkeen, kun Mentulalle tarjotaan takki takaisin päälle. Hän tulee takaisin viimeistään ensi viikolla.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest