Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

As Oy Vuoreksen Koukkurannassa tuoksuu uudelta. Rakenteilla olevassa ja elokuussa valmistuvassa talossa on valmiina yksi malliasunto, jossa taloon pääsee tutustumaan sovitusti. Asunnossa on vaaleat pinnat ja harmaan eri sävyjä tehosteseinissä ja laatoissa. Ensimmäisenä asuntoon astuessa huomaa suuret ikkunat ja niiden kautta asuntoon tulevan valon. Asumismukavuutta lisää myös asuntojen hyvä varustelu, sillä asunnoissa on parvekelasit, keraamiset liedet ja astianpesukone vakiovarusteena. Kylpyhuoneessa on laatat ja asunnoissa vaaleat laminaattilattiat.
Asunnon pohjan suunnittelussa on onnistuttu hyvin. Asunto on kompakti, nykyisen asumistrendin mukainen, mutta avara. Asunnon kiinnostavin piirre ikkunoiden lisäksi on yllättäen sen kylpyhuoneessa: sieltä löytyy mielenkiintoinen sauna, jossa saunojat voivat istua vastakkain kiukaan molemmin puolin.
As Oy Vuoreksen Koukkurannassa on valmistumassa asumisoikeusasuntoja ja viereseen taloon Kotirantaan saman yhtiön vuokra-asuntoja. Avain Yhtiöt on melko tuore tulokas Tampereen alueen asuntomarkkinoilla, sillä sen ensimmäiset talot Asuntamaantorni ja Asuntamaanrinne valmistuivat vuonna 2015.
Nyt Vuorekseen rakentuu lisää asuntoja ja Tesomalle suunnitellaan elinkaarikorttelihanketta, joka sisältää vuokra-, asumisoikeus- ja palveluasuntoja. Kaikissa Avain Yhtiöiden kohteissa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteisöllisyyttä tukeviin ratkaisuihin.

Yhteisöllisyydestä iloa asumiseen
– Mietimme paljon yhteisöllisyyttä ja sitä, miten sitä voisi lisätä, sanoo myyntineuvottelija Anni Lias Avain Yhtiöistä.
Lias esittää muutaman konkreettisen esimerkin, joilla Avaimessa on tartuttu juurikin yhteisöllisyyden ja asumismukavuuden lisäämiseen. Jo valmiissa Asuntamaan kohteessa on yhteiset saunat, jollaiset valmistuvat myös Koukkurannan kohteeseen. Yhteisissä saunatiloissa on lenkkisaunavuorot, joilla voi tutustua naapureihin, vaikka asunnossa olisi omakin sauna. Se on yksi luonteva tapa kohdata naapureita.
Asuntamaan kohteessa on asukkaiden käytössä yhteinen vuokra-auto, jota pääsee käyttämään sähköisen varausjärjestelmän kautta. Se voidaan varata myös porukalla ja naapurukset voivat lähteä yhdessä vaikka kauppaostoksille.
– Nykyihminen ei välttämättä halua omistaa kaikkea, ja esimerkiksi auton saaminen käyttöön tarvittaessa on ekologista, yhteisöllistä ja asumisviihtyvyyttä lisäävää, Lias toteaa.
Asumisoikeusasuminen on usein pitkäaikaisempi ratkaisu asumistarpeisiin kuin vuokra-asuminen. Asumisoikeus on elinikäinen oikeus, jota ei voi irtisanoa muuten kuin omistusasuntoon verrattavin perustein. Siksi yhteisöllisyys lisää viihtyvyyttä.

Monelle sopiva ratkaisu
Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto silloin, kun ei halua sitoa satoja tuhansia euroja omistusasuntoon tai asua vuokralla. Asumisoikeusasunnon asukkaana ei omista asuntoa, mutta nauttii omistajan hallintaoikeudesta, voi remontoida asuntoa mieleisekseen ja vaikuttaa yhteisiin asioihin.
– Asumisoikeus sopii moneen elämäntilanteeseen, sanoo Anni Lias. – Perheelliselle se on joustava tapa asua, sillä kun asuntotarpeet muuttuvat, asunto lunastetaan kolmen kuukauden kuluessa takaisin.
Opiskelijalle ASO-asuminen sopii huolettomuuden, edullisten asumiskustannusten ja vaikkapa mahdollisen asuntosäästäminen vuoksi. Asumisoikeusmaksu käy pankkilainan vakuutena. Useat kohteet sijaitsevat hyvien palveluiden, yhteyksien ja oppilaitosten lähellä. Toisaalta myös seniori-ikäiselle asumisoikeus on hyvä ratkaisu. Yli 55-vuotiaille asumisoikeusasunnoissa ei ole varallisuusrajoja. Sinkun elämäntilanteeseen asumisoikeusasunto sopii myös, sillä alhaisemmat asumiskulut ovat yhden hengen taloudessa hyvä asia.
Lias kertoo, että asumisoikeusasuntoon pääsee kiinni viidentoista prosentin asumisoikeusmaksulla. Sen jälkeen asukas maksaa vuokratasoon nähden alhaisempaa käyttövastiketta. Lias vastaa Tampereella Avain Yhtiöiden toimistossa asiakkaiden kysymyksiin asumisoikeudesta ja Koukkurannan ja Kotirannan kohteista mielellään.
– Olemme aktiivisia ja toimimme ihmisten lähellä tarjoten laadukasta asumista, Lias summaa.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest