Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Jari Autto perusti autokorjaamon Hervannan Hepolamminkadulle 20 vuotta sitten. Yhden miehen yritys on kasvanut vuosien aikana kahdessa toimipisteessä toimivaksi ja kolme työnjohtajaa, viisi asentajaa, kaksi varaosakuljettajaa ja vähintään kahta työssäoppijaa työllistäväksi yritykseksi. Autohuolto J Autto on laajentunut paitsi alkuperäisen tilan vieressä oleviin halleihin, myös toiseen toimipisteeseen Turtolassa syksyllä 2017. Jotakin yrityksestä kertonee myös se, että esimerkiksi kaikki sen asentajat yhtä lukuun ottamatta ovat työskennelleet yrityksessä jo vähintään viiden vuoden ajan.
– Pidän työstäni, kertoo työnjohtajana työskentelevä Jesse Tolvanen. – Kanssakäyminen ihmisten kanssa on mukavaa ja työ on vaihtelevaa. Työssä tarvitaan ongelmanratkaisukykyä, hän lisää.
Tolvasella itsellään on aito innostus autoihin. Hän on kouluttautunut alalle kahdesti, ensin autonasentajaksi ja sitten ajoneuvoinsinööriksi. Työstä autoinnostukseen on tarttunut uutta väriä, sillä Jari Autto on herättänyt Toivasessa kiinnostuksen vanhoihin amerikkalaisautoihin. Kesällä Tolvanen vaihtaa Volvonsa Chevroleten Corveten C4-malliin.
– Jarilla amerikkalaisautot ovat olleet pitkäaikainen harrastus ja suoranainen intohimo, Tolvanen kertoo.

Työtä ja autoharrastusta

Monilla yrityksessä työskentelevillä on työn ohessa autoharrastuneisuutta. Se lisää merkkituntemusta ja työt jakaantuvat luontevasti työntekijöiden kesken yleensä juuri niille, jolla on kyseisestä automerkistä harrastuneisuutta muutenkin.
– Yksi täällä työskentelevistä harrastaa BMW-merkkisiä autoja ja toinen volkkareita ja audeja, Tolvanen kertoo esimerkkinä.
Hervannan toimipisteessä, jonka hallinnollisesta puolesta Tolvanen vastaa, hoidetaan isommat ja pitkäkestoisemmat remontit, Turtolassa taas ne, joissa ei mene päivää pidempään. Toki myös Hervannan toimipisteessä saa palvelua nopeammissakin asioissa.
– Hervannassa on enemmän nosturipaikkoja kuin Turtolassa, joten tarvittaessa autoa voidaan pitää nosturissa yön yli, Tolvanen kertoo.

”Kymppi plus”

Tiloissa toimii huoltamon lisäksi myös rengashotelli ja rengasmyyntipiste. Huoltotöiden lisäksi korjaamossa korjataan myös tuulilaseja ja tehdään peltikorjauksia.
– Tarkoitus on tarjota kaikki palvelut saman katon alta, Tolvanen toteaa.
Yritys on edelleen Jari Autton omistuksessa. Nykyisin esimerkiksi Hervannan toimipisteen halliin mahtuu jopa kymmenen autoa kerrallaan.
Otamme kuvia korjaamon viihtyisässä odotustilassa, kun paikalle sattuu jo aiemmin yrityksessä asioinut asiakas.
– Tuleeko juttu Hervannan Sanomiin, asiakas kysyy. – Muista sanoa, että tämä paikka on kymppi plus!

Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest