Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Hervannan apteekissa aloitti 15. tammikuuta uusi apteekkari Antti Mäkisalo edellisen apteekkarin Ari Tuomen jäädessä eläkkeelle. Kuopion yliopistosta vuonna 2000 proviisoriksi valmistunut Mäkisalo on toiminut aiemmin proviisorina useissa tamperelaisissa apteekeissa. Mäkisalo siirtyi Hervannan apteekkiin Tullintorin apteekista. Hervanta vaikuttaa tuoreen apteekkarin mielestä hyvältä paikalta toimia yrittäjänä.
– Hervanta on iso alue ja asukkaita on paljon. Hervannan apteekissa on vanhan kivijalka-apteekin tunnelma yhdistettynä nykyajan vaatimustasoon, Mäkisalo sanoo.
Esimerkkeinä modernista apteekkitoiminnasta Mäkisalo mainitsee modernin lääkerobotin ja käytössä olevat elektroniset hintalaput.

Yrittäjyys on positiivinen haaste

Kuhmolaissyntyinen Mäkisalo on asunut Pirkanmaalla vuodesta 2000 lähtien ja kokee tamperelaistuneensa. Toisaalta kainuulaiset juuret eivät katoa ja esimerkiksi murre palaa kotiin päin soittaessa. Mäkisalo on asettunut Kangasalle vaimon ja kahden lapsensa kanssa ja halusi siksi apteekkariksi Pirkanmaan alueella. Päätös apteekkariksi ryhtymisestä kypsyi vuosia ja tuntui luontevalta askeleelta apteekkiuralla. Aktiivisen päätöksen jälkeen yrittäjäksi ryhtymiseen kului noin vuosi, ennen kuin Hervannan apteekin apteekkilupa tuli hakuun lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealla.
– Kaikki proviisoriksi valmistuneet voivat hakea Fimealta apteekkilupaa. Haettavat apteekkiluvat tulevat tiedoksi Fimean sivuille ja alalla toimivat seuraavat sitä aktiivisesti, Mäkisalo kertoo.
Mäkisalon urasuunnitelma syntyi jo viimeisenä lukiovuonna. Biologia ja luonnontieteet olivat kiinnostavia aineita ja Mäkisalo oli pärjännyt niissä hyvin. Apteekkialassa yhdistyivät luonnontieteet ja ala, jolla on hyvä työtilanne.
– Yrittäjyys on positiivinen haaste ja hyvällä tapaa jännittävää, Mäkisalo sanoo.

Hervanta on uusi alue
– Hervanta ei vielä ole Mäkisalolle kovin tuttu alue. Hän odottaa kiinnostuneena, että pääsee tutustumaan alueen asukkaisiin ja pohtimaan, miten kehittää apteekkinsa toimintaa entisestään. Hyvää ei kannata muuttaa, joten uusi apteekkari haluaa ensin tutustua ja katsella ja vasta sen pohjalta alkaa tehdä uusia suunnitelmia. Tässä vaiheessa on tarkoitus kehittää tuotevalikoimaa ja uusia hiukan laitteistoa, mutta isommat kehityslinjat suunnitellaan rauhassa.
– Kun on toiminut vuosia tamperelaisissa apteekeissa, välillä tulee mukavia kohtaamisia vanhojen asiakkaiden kanssa. On myös mielenkiintoista tutustua uusiin asiakkaisiin, hän sanoo.
Työssäkäyvä perheellinen yrittäjä ei ehdi paljon harrastaa, mutta kuntosalikäynneistä ja liikunnasta Mäkisalo kokee saavansa vastapainoa työlle. Työkin tuntuu nyt uusine haasteineen mukavalta.
– Tästä on hyvä aloitella apteekkarin uraa, Mäkisalo sanoo ja hymyilee. – Pyrin apteekkarina olemaan mahdollisimman paljon asiakaspalvelussa asiakkaiden saatavilla. Haluan toivottaa kaikki uudet ja vanhat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi asioimaan meillä.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest