Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Nykyään monet ihmiset eivät halua enää omistaa kaikkea. Esimerkiksi rakentamisen koneita ja erikoistyökaluja tarvitaan harvoin. Moni vuokraakin tarvitessaan käyttöönsä laitteet, joita tarvitsee vain rajallisen ajan.
Trendi on huomattu myös rakennuskoneita vuokraavassa Hämeen Rakennuskone OY:ssä. Sen Messukylän toimipisteessä, jossa rajoitetun pihatilan vuoksi on vuokralla pienkalustoa siinä, kuin muissa toimipisteissä vuokrataan isompia koneita, trendi näkyy erityisen hyvin.
– Messukylän toimipisteessä käy paljon yksityisiä henkilöitä asiakkaina, jotka tulevat vuokraamaan esimerkiksi piikkauskoneen tai porakoneen. Asiakkaita palvelee Messukylässä kokenut ja asiantunteva henkilökunta, vuokraamonhoitaja ja vuokrapisteen esimies Satu Jokinen-Syrjynen kertoo.
Pääosa yrityksen asiakkaista on kuitenkin yritysasiakkaita. Monet asiakkaista ovat asioineet HRK:ssa jo sen perustamisesta asti, vuodesta 1975.

Kasvuyritys tarjoaa myös oheispalveluita

Yritys on vuosien varrella kasvanut voimakkaasti. Autotallista ja yksityisasunnosta alkutaipaleellaan toiminut yritys on laajentanut toimintaansa Messukylän vuokraamon lisäksi Pirkanmaan alueella Pirkkalaan ja Kangasalan Lentolaan, jossa toimii hallinto. Myös Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Vantaalla palvellaan asiakkaita, joten toimintasäde on nykyisin koko Etelä-Suomen alueella. Henkilönostimet, työlavat, teline- ja tuentakalusto ovat kärkikalustoa nykyään vuoden ympäri. Viime vuosina kasvanut ryhmä on maanrakennukseen tarvittava kalusto. Myös yksityishenkilöt vuokraavat piharakentamiseen tarvittavia koneita, kuten Avant-kuormaajia sekä pienkaivureita. Kalustevuokrauksen oheen ovat kasvaneet luontevana osana työmaatilavuokraus sekä Hrk-työmaapalvelut, joka toimittaa rakennustyömaalle lämmityksen, sähköistyksen ja valaistuksen tai esimerkiksi laitteistot huolehtimaan kerrostalotyömaan pölynhallinnasta.
– Nykyisin asiakkaat haluavat kokonaisvaltaista palvelua, kertoo toimitusjohtaja Sarita Huotari. – Se on edellytys ja asiakkaiden tarpeisiin pyritään vastaamaan. Kalustoa hankitaan tarpeen mukaan lisää ja vuokraamme lähes kaikkea, mitä rakentamisessa tarvitaan.
Suuri osa rakennusfirmoille vuokrattavasta kalustosta viedään suoraan rakennustyömaille. Yrityksellä on tätä varten omaa kuljetuskalustoa, jotta koneet ja laitteet ovat sovittuun aikaan käytössä rakennustyömaalla. Lisäpalveluna tuotetaan esimerkiksi henkilönostinkoulutusta yrityksille, jotka huolehtivat oman henkilökuntansa hyvästä turvallisuusosaamisesta.

Pirkanmaa on kiinnostava alue
Esimerkiksi Pirkanmaalla rakennetaan nyt paljon.
– Kasvualueilla kysyntä jatkuu hyvällä tasolla, vastaa Huotari kysymykseen yrityksen tulevaisuudennäkymistä. – Tämä on kiinnostava aika ja paikka toimia alalla, sillä Pirkanmaalla on isoja hankkeita meneillään.
Messukylässä tärkeitä tuoteryhmiä ovat hionta-, pora- ja piikkauskalustot. Myös mittalaitteita vuokrataan paljon Messukylän vuokrapisteestä. Kun kaikki asiakasyhteydenotot lasketaan, noin seitsemisenkymmentä prosenttia on yritysasiakkaita. Mutta monet yksityisasiakkaat asioivat liikkeessä esimerkiksi omakotitalon rakentamisen ajan. Asiakasuskollisuus on tärkeä merkki hyvin tehdystä työstä.
– Silloin on onnistuttu palvelemaan hyvin, kun asiakas käy koko projektin ajan asioimassa meillä, sanoo vuokraamonhoitaja Jari Hämäläinen.
Nykyisin asiakkaat osaavat arvostaa laitteissa ja koneissa ammattilaislaatua. Viimeistään sitten, kun on kokeiltu tehdä työtä huonolaatuisemmilla välineillä, huomataan tehokkaan laitteen arvo.
– Päivitämme kalustoa jatkuvasti niin, että se on ajan tasalla, sanoo Hämäläinen.
Asiakkaan kanssa myös mietitään kohdekohtaisesti, mikä on sopiva laite. Asiakkaan tilanne on tärkeä käydä läpi ja ilmaista oma kokemukseen perustuva mielipide.
– Annetaan kaikki se ammattitaito, joka on vuosien mittaan kertynyt, kertoo Sarita Huotari.

Lue myös nämä

Pin It on Pinterest