Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

14-vuotias Alina innostuu helposti eri jutuista. Aiemmin tyttöä ovat kiinnostaneet esimerkiksi käsityöt, leipominen, piirtäminen ja maalaaminen. Kun haluaa kokeilla erilaisia juttuja, innostuksen kohteet ovat vaihdelleet. Viime vuosina Alinan elämässä on kuitenkin ollut pysyvä harrastus, sillä Alina innostui 11-vuotiaana taidokkaiden lettikampausten tekemisestä ja jatkaa sitä yhä.
Alinan äiti oli tehnyt Alinalle hollantilaisia ja ranskalaisia lettejä. Alina oli löytänyt Internetistä vesiputousletin kuvan, jota päätettiin kokeilla. Letti oli kuitenkin vaikea tehdä, eikä se onnistunut. Eräänä kouluaamuna Alinalla oli tylsää ja hän päätti kokeilla letin tekoa itse.
– Tein sen vahingossa oikein, Alina sanoo nyt.
11-vuotias Alina innostui lettien tekemisestä toden teolla. Hän löysi Youtubesta kanavan, jossa opastettiin erilaisten kampausten tekoa ja huomasi oppivansa koko ajan uutta. Spontaaniksi heittäytyjäksi tunnustautuva Alina on perustanut kuvilleen Instagram-tilin, jolla on käsittämättömät 18 000 seuraajaa.
– Minua motivoi se, että niin moni on kiinnostunut leteistäni. Teen niitä yhtä paljon seuraajilleni kuin itsellenikin, hän sanoo.
Viime aikoina Alina on kokeillut uutta ja tehnyt ja julkaissut kuvia myös juhlakampauksista. Kampaukset ovat todella taidokkaita ja Alina on tehnyt niitä myös muille kuin itselleen. Hän oli vasta 12-vuotias, kun voitti Ilta-Sanomien järjestämän lettikilpailun.

Unelmat kantavat
Alina ylläpitämä Moonlightbraids-Instgramtili kerää lukemattomia tykkäyksiä. Eilen julkaistussa kuvassa on jo 56 kommenttia. Alina sanoo pääosan niistä olevan kannustavia, mutta joskus joukkoon mahtuu ikäviäkin kommentteja. Muun muassa tanssia harrastava ja koulussa hyvin pärjäävä tyttö saa kaikkeen tekemiseensä tukea perheeltä, johon kuuluu äidin ja isän lisäksi pikkuveli.
Vaikka voisi kuvitella, Alina sanoo, ettei hänen tulevaisuutensa ole hiusalalla. Tavoitteet ovat korkealla ja lukion ja opiskelun jälkeen hän unelmoi opiskelevansa ulkomailla. Juuri tällä hetkellä Alina haaveilee urasta Euroopan Unionissa. Vaikuttaisi siltä, ettei juuri mikään ole unelmien tiellä, koska kahdeksasluokkalaisen keskiarvo on hyvin lähellä täyttä kymppiä.
Kavereillekin elämässä on tilaa. Alina on innostunut meikkaamisesta ja kavereiden kanssa harjoitellaan sitä, luetaan kokeisiin, ollaan vaan ja vaikka palataan vanhojen kiinnostuksenkohteiden pariin, kuten leipomiseen.
Alina haaveilee minipossun hankkimisesta lemmikiksi ja joskus myöhemmin ihanasta perheestä.
– Elämässä on parasta se, ettei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Alina pohtii.
Se on ainakin varmaa, että jotakin hienoa se on.

Pin It on Pinterest