Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Kristinuskon perusteita esittelevä Alfa-kurssi alkaa jälleen Hervannassa. Kappalainen Soile Rantavuori-Kähärä ja maallikkona ryhmänvetäjänä toimiva Jorma Salokanto odottavat innostuneina kurssin alkua.
– Alfa-kurssit on kehitetty 1900-luvulla Englannin anglikaanikirkossa ja ne ovat levinneet eri puolille maailmaa 150 maahan. Tampereen Eteläiseen seurakuntaan kurssit tulivat vuonna 2003, kertoo Rantavuori-Kähärä. – Kurssi palvelee kristinuskoon tutustumista, perusasioita. Se tuli siihen tarpeeseen, että ihmiset eivät enää tiedä kristillisestä uskosta eivätkä siitä, miten siitä voisi ottaa selvää.
Rantavuori-Kähärä kuvailee kurssia aikuisten rippikouluksi, joka on suunnattu ei-kristityille, epäileville ja kyseleville. Mukaan toki otetaan nekin, joille asiat ovat ennestään tuttuja.
– Suomen Alfa on järjestäytynyt ja kursseja pidetään ympäri Suomen, Pirkanmaallakin vuosittain useita, Rantavuori-Kähärä sanoo.
– Alfa-kurssit alkoivat samana vuonna, kun Juhani Räsänen oli ensimmäistä vuotta työssä Eteläisessä seurakunnassa, muistelee Jorma Salokanto.
– Kurssin tarkoitus on perehdyttää ihmisiä kristinuskoon.

14 teemaa

Kurssin avaa tänä vuonna aloitusluento teemalla ”Tässäkö tämä elämä on?”. Se on kaikille avoin ja sen jälkeen voi miettiä, haluaako jatkaa kurssilla.
– Tänä vuonna aloitusluennon pitää entinen elinkautisvanki Lauri ”Late” Johansson, kertoo Rantavuori-Kähärä. – Sen jälkeen teemoina ovat Jeesus, ristinkuolema, rukous, usko, Raamattu ja johdatus. Aiheita on kaikkiaan 14. Kurssille voi liittyä 3. kertaan asti.
Rantavuori-Kähärä pitää kursseja tärkeinä, sillä joillekin osallistujille kurssi on avannut kristinuskon teemoja uudella tavalla.
– Alfa on antanut keskustelufoorumin sanoa ääneen ajatuksiaan ja pohtia hengellisiä asioita, perustelee Rantavuori-Kähärä. – Kurssi voi olla tie seurakuntaan, ja joskus ryhmä on jatkanut omillaan kurssin jälkeen. Sieltä on voinut myös löytää ystäviä, hän lisää.
– Seurakunnan tulee näkyä omalla alueellaan ja pitää yllä kirkon sanomaa, lisää Salokanto.
Rantavuori-Kähärä sanoo, että kurssia ollaan lähdössä vetämään suurella innostuksella.
– Meillä on iso porukka innostuneita vastuunkantajia ja ilo Alfa-kurssin vetämisestä, hän summaa.
– Henkilökohtaisesti olen hyvin innostunut ja motivoitunut, Salokanto sanoo. – Seurakunnan ja Raamatun sanoman tulee olla esillä.

Koronavirusepidemia vaikutti kurssin alkuun

Seurakunnassa lykättiin kurssia syyskuun ajan ja odotettiin tilannetta tarkastellen, mihin koronavirustilanne kääntyy.
– Nyt aloitamme luottavaisella mielellä, sanoo Rantavuori-Kähärä. – Kirkossa on isot tilat ja etäisyyksiä voi pitää paremmin kuin monessa muussa paikassa, hän lisää.
Rantavuori-Kähärä toivottaa kurssille erityisen tervetulleiksi sellaiset ihmiset, jotka kokevat etsivänsä paikkaansa seurakunnassa tai elämässä yleensä. Salokanto toivottaa erityisen tervetulleiksi nuoret perheet, epäilijät, kyselijät ja tiedonhaluiset. Kurssin teemoihin ovat vaikuttaneet seurakunnassa muutoinkin esillä olleet kysymykset. Kaikki aiheet eivät tietenkään mahtuneet mukaan.
– Meillä ei ole esimerkiksi kärsimyksestä ja koronasta luentoa erikseen, mutta näitä aiheita voidaan hyvin pohtia esimerkiksi ”Vieläkö Jumala parantaa” tai ”pahan vastustamisen” ja ”rukouksen” teemojen alla, pohtii Rantavuori-Kähärä. – Ajankohtaisuus on tärkeää. Luennoitsijoita on yksitoista ja suurin osa on seurakuntalaisia, eli kokemusperäisiä ja tavallisen elämän näkökulmia nousee myös esiin.
Teksti: Satu Lepistö
Kuva: Kuvituskuva

Pin It on Pinterest