Aidosti paikallinen jo vuodesta 1975
Jakelu: Hervanta, Kaukajärvi, Lukonmäki, Messukylä, Hallila, Vuores

Marko Malmi on palvellut hervantalaisasiakkaitaan yrittäjänä autohuoltoja tehden Tieteenkadulla toimivassa Autohuolto M.Malmi -yrityksessään vuodenvaihteessa jo kahden vuosikymmenen ajan.
Alun perin Malmi valmistui talonrakennusalalle 90-luvun laman aikaan, joten sinnikäs yrittäjä opiskeli perään heti uuteen ammattiin, autonasentajaksi.
Hän ehti työskennellä pari vuotta alalla, kun hänen työnantajansa lopetti oman yrityksensä ja kysyi, haluaisiko Malmi jatkaa samoissa tiloissa yrittäjänä. Vuosien varrella autot ovat teknistyneet autojen elektroniikan lisääntyessä, joten alaa on saanut opiskella jatkuvasti lisää. Nyt Malmilla käy asiakkaita jo toisessa polvessa.
– Jotkut alkuperäisten asiakkaiden lapsista tuovat nyt omia autojaan huoltoon. Auton korjauksessa tarvitaan nykyään melkein nykyään enemmän tietokonetta kuin jakoavainta, Malmi hymyilee.
Vaikka jotkut asiat ovat muuttuneet, työn kiinnostavuus ei. Malmi ei osaa nimetä, mistä pitäisi työssään eniten, sillä kaikki työt ja myös asiakaskontaktit ovat mukavia asioita.

Rengassesonki on alkamassa

Malmi tekee työssään lähes kaikkia autojen korjaukseen ja huoltoon liittyviä tehtäviä, kuten määräaikais- ja vuosihuoltoja, renkaiden myyntiä ja vaihtoa ja esimerkiksi päästömittauksia katsastusta varten. Ainoastaan tulityöt kuten hitsauksen Malmi jättää muille, sillä tontilla on myös bensiininmyyntiä, jonka takia tulityöt eivät onnistu. Alueen muiden huoltamoiden kanssa tehdään myös yhteistyötä ja kiireisinä aikoina asiakkaita ohjataan niille, joilla on aikoja saatavilla aiemmin. Myös erityisosaamista jaetaan kaikkien hyödyksi.
– Rengassesonki alkaa pikkuhiljaa näillä main. Kitkarenkaat vaihdetaan jo hyvissä ajoin ja se pidentää sesonkia, mutta suurin osa asiakkaistani ajaa nastarenkailla, Malmi toteaa.
Työstä tekee mielekkään vaihtelu. Yksin työtään tekevä Malmi sanoo itsellisen tekemisen eduksi sen, että asiakas kohdataan alusta alkaen ja palvellaan loppuun asti. Se merkitsee sitä, että työn laatu on merkittävä asia, kun ei voi piiloutua ison organisaation ja erillisen asiakaspalveluhenkilön taakse. Malmi sanookin saavansa reklamaatioita äärimmäisen vähän.
Tieteenkadun ja samalla Malmin korjaamon alueelle on suunniteltu ja kaavoitettu asuintaloja. Sitä, milloin alueella alkaa tapahtua, Malmi ei tiedä, mutta jonkin verran huolta se aiheuttaa. Paikka on ollut asiakkaiden kannalta hyvä.
– Vaikka minulla on 20 vuotta työuraa alalla takana, sitä on vielä edessäkin. Kai sitä pitää pienet juhlat pitää, kun vuodet tulevat loppuvuodesta täyteen, Malmi sanoo hymyillen.
Kuva ja teksti: Satu Lepistö

Pin It on Pinterest